Kyläyhdistys tiedottaa

Elinvoimaa Aitooseen -hankkeen vetäjänä toimii Katariina Tcheuffa.

Elinvoimaa Aitooseen uuden hankkeen avulla

Uuden Elinvoimaa Aitooseen -hankkeen tavoitteena on lisätä kylän elinvoimaa houkuttelemalla uusia asukkaita ja tukemalla heidän asettumistaan Aitooseen.

Aitoo-Kaukkala kyläyhdistys AiKa ry:n hanketta vetää Katariina Tcheuffa, joka toivottaa kaiken avun kyläläisiltä tervetulleeksi.

Apua asuntopulaan

Hankkeessa kartoitetaan Aitoon alueella sijaitsevat tyhjät ja vajaakäyttöiset kiinteistöt. Monen matka aitoolaiseksi päättyy usein siihen, että sopivia kiinteistöjä ei ole tarjolla etenkään vuokralle.

”Maallemuuton kynnystä voi madaltaa tarjoamalla talo tai asunto ensin vuokralle. Hyvälle vuokralaiselle voi tietysti myöhemmin halutessaan tarjota mahdollisuutta kiinteistön ostamiseen hyvään hintaan.” – pohtii Katariina.

Aitoota pitkään vaivanneeseen asuntopulaan vastaamalla voidaan kyläkoulu ja kylän palvelut säilyttää vähintään nykyisellä tasollaan. Jos tiedät tyhjän tai vähän käytetyn kiinteistön, tai olet itse halukas vuokraamaan tai myymään kiinteistösi, ole rohkeasti yhteydessä.

”Pohdin myös, voisimmeko olla porukalla avuksi, jos kiinteistö tarvitsee tyhjentää tai omistaja tarvitsee apua vuokrailmoituksen tekemisessä tai muissa käytännön asioissa. Ehkä pienet pintaremontitkin voisivat onnistua talkoovoimin? Jokainen uusi asukas hyödyttää kylää ja myös laajemmin koko kuntaa.”

Aitoo suurella sydämellä

Uuden asukkaan voi olla vaikea löytää paikkansa uudesta yhteisöstä. Asettautumista voidaan tukea esimerkiksi kyläkummitoiminnalla. Kyläkummi on henkilö, johon uusi asukas voi olla yhteydessä, kun tarvitsee vinkkejä esimerkiksi kylän palveluihin ja harrastuksiin liittyen. Kummin kautta myös tutustuminen muihin kyläläisiin helpottuu.

Aitoolaiset tietävät, miten hieno paikka kylä on asua, työskennellä, käydä koulua ja harrastaa. Hankkeen kautta tätä tietoutta halutaan saattaa suuremmalle yleisölle.

”Minusta olisi hienoa, kun jokainen hyödyntäisi enemmän esimerkiksi Facebookin Aito, aidompi – Aitoo -ryhmää positiiviseen viestimiseen kylän mahdollisuuksista ja tekemisen meiningistä. Innokkaimmat voivat ilmoittautua viestintätiimiin miettimään, miten Aitoota voidaan tuoda parhaiten esille sosiaalisessa ja perinteisessä mediassa.

Kannustan ryhmäläisiä jakamaan ryhmässä parhaita kuviaan suosikkipaikoista, luonnosta ja eläimistä kaikilta vuodenajoilta! Kuvia voitaisiin hyödyntää osana Aitoon markkinointia.”

Ota yhteyttä

Voit olla yhteydessä Katariinaan kaikissa Aitoon elinvoimaisuutta koskevissa aiheissa. Kaikkien kyläläisten apu on erittäin tervetullutta ja osallistumismahdollisuuksia on erilaisia, jokaiselle jotakin.

Kun haluat lisätietoa hankkeesta, rakentaa yhteistyötä, jakaa ajatuksiasi ja ideoitasi tai osallistua mukaan toimintaan, tavoitat Katariinan puhelimitse 045 672 2989 tai sähköpostilla katariina@aitoonkyla.fi.

Hanketta rahoitetaan Leader Pirkan Helmi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.