Kyläyhteisö

Neljä rataspyörää ilta-auringossa

Paikallinen yhdistystoiminta

Kyläyhdistys AiKa ry

Vuosituhannen vaihteessa perustettu Aitoo-Kaukkala kyläyhdistys AiKa ry huolehtii monesta kylän kohteesta sekä vuokraa Kankahovia ja venepaikkoja. Yhdistys ylläpitää uimarantoja, laavuja ja grillikatoksia sekä huolehtii kylän yleisestä viihtyvyydestä etenkin kesäisin. Yhdistys ylläpitää myös Aitoon kylän yhteistä verkkosivua. Kyläyhdistys osallistuu tapahtumien järjestämiseen ja kylän kehittämiseen yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Kyläyhdistyksen kautta voit saada tukea myös omille projekteille ja ideoille kylän kehittämiseen liittyen. Kannattamalla yhdistyksen toimintaa takaat kylän viihtyisyyttä ja osallistut Aitoon tekemiseen.

Lisätietoja kyläyhdistyksestä ja sen jäseneksi liittymisestä

Aitoo-Kaukkala kyläyhdistys AiKa ry Facebookissa

Aitoo on elinvoimainen ja viihtyisä kylä lapsille ja aikuisille!

Aitoon VPK

Aitoon VPK on vuonna 1882 perustettu vapaapalokunta ja osa Pirkanmaan Pelastuslaitosta. Pelastustoimen ohella VPK vastaa myös vuosittain järjestettävistä Aitoon Kirkastusjuhlista ja juhlatila Honkalan varauksista.

VPK:n hälytysosaston vahvuus on noin 30 hälytyskelpoista henkilöä. Helpoiten hälytysosaston toimintaan pääset mukaan ilmestymällä torstaisin klo 18 järjestettäviin harjoituksiin. Harjoituksissa käydään läpi esimerkiksi rakennus- ja maastopalot, pintapelastus, liikenneonnettomuudet, myrskytuhojen raivaus, vahingontorjunta ja korkealla työskentely. Kuukausittain järjestettävän ensivastetoiminnan harjoitusten opetuksesta vastaa palokunnassa toimivat ensihoidon ammattilaiset.

VPK järjestää myös 7-16-vuotiaille lapsille ja nuorille suunnattua toimintaa. Harrastaminen nuoriso-osastossa on lapsille täysin ilmaista. Viikkoharjoituksissa ja leireillä kouluttajina toimivat palokunnan hälytysosaston jäsenet. Harjoituksissa opetellaan erilaisia palomiestaitoja, alkusammutusta ja ensiavun perusteita. Palokuntanuorten koulutukseen kuuluu myös liikunta- ja yleinen kansalaiskasvatus.

Lisätietoja toiminnasta ja siihen liittymisestä saat palokunnan päällikkö Aku Pietilältä, puh. 050 572 6674.

Lisätietoa hälytysosastosta

Lisätietoa nuorisotoiminnasta

Juhla- ja kokouspaikka Honkala

Aitoon Martat

Aitoon Martat ry:n monimuotoinen jäsenistö koostuu eri ikäisistä vakituisista asukkaista ja mökkiläistä. Monipuolinen ja vireä toiminta näkyy ympäri vuoden esimerkiksi erilaisina ruoka-, leivonta- ja kädentaitokursseina. Kesän kynnyksellä järjestettävä Perennatori-tapahtuma ja heinäkuun loppuun sijoittuva Martanpäivän kahvitarjoilu ovat suositut paikallistapahtumat. Yhdistyksen toiminta on kaikille avointa ja se perustuu jäsenten toiveisiin sekä kiinnostusten kohteisiin.

Lisätietoa Aitoon Marttojen toiminnasta (martat.fi)

SPR Aitoon osasto

Haluatko olla ystävä yksinäiselle, vai onko esimerkiksi ensiapuryhmässä toimiminen sinun juttusi? Vapaaehtoisuus on yksi Punaisen Ristin toiminnan pääperiaatteista ja SPR Aitoon osasto tarvitsee jatkuvasti uusia vapaaehtoisia. Kuulut oman paikka­kuntasi auttajaporukkaan ja samalla maailmanlaajuiseen verkostoon. Edistät inhimillisyyttä ja puolustat heikommassa asemassa olevaa.

Lisätietoa SPR Aitoon osastosta (rednet.punainenristi.fi)

SPR Aitoon osasto Facebookissa

Aitoon Erämiehet

Erämiehet on Aitoon paikallinen metsästysseura, joka hallinnoi ampumarataa ja metsästysmajaa. Toiminnasta lisätietoja antaa Matti Kataja, puh. 050 563 4613, matti.kataja1@gmail.com

Muita alueen yhdistyksiä

Lisätietoja Pälkäneen kunnan alueella toimivista yhdistyksistä saat kunnan sivujen kautta.

Kunnan alueella toimivia yhdistyksiä (palkane.fi)